Beloved Fwenz

16 July 2011

karangan terpesong sudaa

yawwww wassupwassupppp.. hahhahaa
Eh lupe Assalamualaikum.

Aku tak pasti sama ada aku sorang je yang perasan benda ni ke atau memang ini suatu fakta tapi demam blogging semakin hangat la sekarang nih lebih hangat daripada demam panas aku hari itu =') 

hahhaa aku dulu rajin laa blogwalking dan follow blog yang best2 kan tapi tak komen pon kire macam silent reader lah. Tapi sekarang ni macam terlalu banyak lak pilihan yang aku nak pilih sampai aku pon naik pening.. Promosi mengenai blog berada di sana sini sampai aku nak bace satu satu memang tak sia sia lah cuti aku kan. Aku tak paham gak kadan2 macam mana diorang bole terlalu free sampai sangat active macam ni..Padehal aku yang I AM NOBODY nih pon mengaku aku banyak sangat kerja kene buat setiap hari T____T

Tapi yang tak best nye blog aku memang tak well-known lah terase macam membebel seorang diri jugak pon ade.. Past few days; aku punye naik gile ape ntah rase macam best jer ade follower ramai2 macam kat blog orang lain.. 
Pandangan aku before ni kan : "Kalau blog kiter best dan menarik; orang akan rajin je nak singgah blog kita hari2 atau erti kata lain stalk (sebab itu ape yang aku rase bila aku stalk and follow blog orang lain sebab blog dia best kelakar jee nak baca)" .. 

tapi sekarang; macam dah terpesong pandangan aku sebab di sana sini orang akan mempromosi blog2 diorang..So semua blog pon macam femes which sepatutnya bermaksud blog diorang itu menarik and best. bila aku try nak stalk; aku tak dapat kepuasan macam yang aku rase dulu sebab entri ade jer yang best tapi mostly macam merepek2 dan tak ade keikhlasan. Tapi follower dia ramai. Bila aku kaji balik, melalui promotion lah .. So,macam mana kita nak bezakan blog mana yang best dan berkualiti untuk kite stalk and yang mana satu yang bukan? sebab semua pon femes. No offense ye kengkawan nih pandangan aku lah..  Bukan aku nak kata aku nye entri bagus; sebab aku still ngn prinsip aku "KALAU BLOG AKU BEST ORANG FOLLOW LAH" so macam yang kita lihat sekarang ternyata aku masih amatur sebab aku xde ramai follower lg. Aku pun terikut2 gak..aku lupa tujuan sebenar aku menulis blog. Kengkadang jeles gak tengok blog orang lain tapi nak buat macam mana kan; aku patut sedar yang aku belum cukup bagus untuk sampai ketahap camtu..

Terbace gak komen seorang blogger lelaki kat entri seorang blogger perempuan mase dye tengah promote blog dye; tajuk entri tu BLOG KU MASIH BELUM FEMES sort of laa aku pun tak ingat :
tapi laki tu kata "Selamat menjadi blogger yang femes.!! Best jugak kan ade ramai yang kenal, tapi kadang2 annoyying jugak. So saye prefer untuk jadi blogger yang cool.!!" Lebey kurang camtulaa ye.. Segala tokok tambah adelah amat dikesali. =p
So; bagi aku malu lahhh jugak kalau ade orang kate kat aku macam ni, till menyedarkan aku kembali. So aku redha je laa dengan ape yang aku ade. And dalam mase yang same aku akan try memperbaiki gaya mutu dan keunggulan blog aku ini.hahahaa BERSAMA2 LAH KITA
Help me yeahh..thanks darling2.

Bukak rahsia sikit : Ni laa blog yang aku rajin stalk dulu even sekarang dah jarang sangat sebab terlalu busy, but aku puji sebab memang berkualiti and best.



5 comments:

husin said...

blog nin mcm niaga lah... if kiter tak wat promosi n cari pelanggan... pelanggan tak akan taw...

sama macm blog... kiter cuba cari follower.... femes n no femes tu laen kire.... yang pntg kiter ikhlas blogging.....

Freaky said...

hehe jangan fikir nak femes sangat. kalau x dapat nanti frust menonggeng.. buat amcam biasa dan cari kepuasan dalam menulis di blog

Syera Cullen said...

hhahah agree sangat sangat dengan freaky ~ saye puas dengan ape yang saye ade sekarang... bukan ade ape dalam blog ni untuk diniagakan cik husin oiii ~ len laa klu blog tu untuk bisnes

Encik JI said...

xsuka org invite suh follow. hehe.

lbih2 lg blog yg tah pape.

kalo yg best, xyh invite, da konfim follow.

ciap bookmark lg.

Syera Cullen said...

sokong encik ji 200%.!!! kalau best conpem stalk hari2 en! =) kalau nak invite tu boley tapi make sure laa entri berisi atleast ~