Beloved Fwenz

21 August 2011

Aku layak masuk rancangan "Bersamamu" kat TV3 tu tak??

Hi Assalamualaikum.

Wah bestnye hari ni dapat online awal sikit!!! sebab aku balik kerja pukul 9malam; merase jugak aku balik keje awal setelah direct kerja direct closing selama seminggu iaitu masuk pukul 3petang and balik kul12 malam hari2..ponek nyoooo ~ Dah rase setaraf dengan bangla2 contract yang kerja dekat Tesco Ampang tu pulak kan.perghh.

Okay enuf sebagai pembuka bicara.haha
mari aku bagi tahu... tadi kan; bile aku bukak Facebook aku, aku terpinga2 melihat Header Hari Raye yang dibuat oleh sorang kenalan baru Facebook aku (walaupun dah lame jadi fren FB); cik Zaliha. Padehal rasenye kitorang tak pernah borak and tegur each other. Rupe2 nye die ni rajen update gak dengan blog aku yang tak seberapa nih. wah mulalah aku nak menangis terharu sekali lagi. T_________T 
Apetah ini bermakne aku ini insan yang memerlukan??? =')

SELAMAT HARI RAYA.MAAF ZAHIR DAN BATIN.! =)

Flashback
Ceritanya bermula begini. Semalam kan ade blogger femes; En Taufan Bin Ribut nih approach aku and post something bErbunyi 
"buatlah header cik kak oi...sian blog tu" 
AHAHAHHAHAha nampak sangat header aku yang lame huduh kan. =.=" so pathethic.

Then aku soseksoksek kat dia. Aku ini bukan lah pemalas nak buat header yang cun3 seket; jauh sekali kedekut nak kua duit takat bape hengget nak suh orang buat kan header; padehal ade kan yang buat service buat header. Aku teringin je nak ade header yang style3. Tapi,

AKU TAK GHETI

AKU TAKDE MASE

The truth is. Aku seryes noob bab2 blogging nih.. And aku seryes kene curi2 masa untuk update blog. Kan aku dah kata aku busy kalah CEO KFC. haha  Actually aku nye blog korang boleh tengok sangat basic and takde ape yang canggih kan; macam blog orang lain siap ade kelip3 la, lagu la, video la, lampu2 la, meriahnyaaaaaaaaa.!! hoho 
Bukan lah aku malas belajar; aku tahu banyak sangat tutorial pasal blog kan. Tapi weh aku seryes takde mase nak lawat satu3, dengan connection internet yang tahap siput babun nih; memang menanges tak berlagu lah ye. Eventhough aku tengah semester break, hari2 aku sangat padat. Aku akan bangun and terus gi kerja. balik tengah malam; sempat online Facebook dalam setengah jam and update blog *kalau ade idea; and tido.! Itu pon kadang2 untuk update blog aku kene bersengkang mata sampai nak terkeluar lah rasenye bijik mate aku yang sepet nih.haihh. And kalau ade yang nak chat ngan aku, alamatnye wa tak tidolah sampai sahur ~ itu pon jarang2 sangaT.

Eventhough aku dah try update blog aku sekerap mungkin; aku masih gagal menjadi blogger yang aktif. nak gi blogwalking pon susah ~ tak heran la blog aku ni tak seberapa . T__T sampai ade membe2 yang tanya bila aku nak update blog; yang lagi tak sangka..ade yang aku xkenal but dia sangat kenal aku and tahu semua pasal aku; Siap tanye 
"kenapa putus dengan Boy Wenz??.Tengok korang ni macam pasangan bahagia jer"  
(Boy Wenk tu nick ex aku,ecehh kau ni macam kenal pulak ex aku dah la eja nama dia salah hahaha sooo sweet)

Apetah lagi nak buat header berbayar.aku on je bapelah sangat nak bayo pon en..masalahnye aku serabut mane nak bank in duit lagi, nak cari kan service lagi, cara pembayaran macam mana lagi; memang banyak sangat laa kan masa lapang aku nak buat semua tu. macam mustahil lah aku nak wat header comel3; so ape yang aku buat ialah aku tepek sekeping gambar aku hahhahaha dan tulis name aku. TANGKAP MUAT JEW. Memang kawkaw kene nasihat lah dengan semua orang suh aku tuka tapi aku wat dono je.
ni lah header lame aku. hehe please jangan kutuk lagi =')

Back to bussiness; after Encik Taufan ni bagi ayat pedas camtukan.. Aku pon soksek2 explain panjang lebar yang aku tak gheti blablabla. Tetibe dia offer nak buatkan aku header.. I was like whhooaaaa really aaaaa broooooo???????

Taraaaaaa!!!!!!! =)
I loikee ~ kemas je.and simple =)
Jangan jeles ye u oll's =)
Okay cerita tak habis lagi.panjangnye. So aku pon guna la header yang comel tuh.. Memang macam semua orang perasan lah kan, blogger2 yang singgah terus puji2 aku haha ade yang perli "wah dia ade header baru lah" hahaha sengal jee terasa diri ini. Thanks to him actually.

Pastu muncul cik zaliha ni pulak dari Facebook semalam jugak after a few moment aku guna header baru tu ~ She upgrade header tu dengan background .. =) i was like,wahhh siapa ni baiknye!!!

Time tu aku pakai background buih2 nih.huhu so dye tolong matchingkan background dengan header aku =) so sweet of her

Pastu en tadi bila aku online Facebook; Cik Zaliha kite ni hadiahkan aku header Hari Raye!! yang aku tengah pakai skang nih.. Thanks darling; aku jadi curious sangat3 and start tegur dia. Soryy lah sayang aku bukan sombong sebab tak pernah borak dengan korang but aku try kawan dengan seramai yang mungkin; and sorry kalau ade yang terlepas pandang. And to those yang rase aku tak layan dia im sooo sorry like i said i was doin something that time; plus connection yang 'laju' ; aku tak berniat nak hiraukan u guys. 


Not to forget to kenalan aku from UIA; walaupon tak penah kenal lagi. haha Encik Fahmi Nik. Dia nih pon blogger ~ banyak jugak tolong aku yang noob nih.. Actually he is the first person yang tolong buat header untuk aku. I appreaciate u guys sangat3!!! 






Tyme tu Fahmi Nik nih baru try nak blaja adope photoshop tak silap aku. So, dia mintak kebenaran aku nak jadikan aku bahan ujikaji. hehe aku on jee...




p/s : Thanks taww to those yang buatkan aku header ~ Sumbangan anda amat di hargai. Kepada yang diluar sana yang bersimpati dengan nasib aku yang noob nih; sila lah hantar sumbangan anda walaupun berupa header ke nombor 014-644 tekan tekan tak dapat atau no plat van ruse bapak aku WFT 4568 .

KAN AKU DAH KATE MACAM RANCANGAN BERSAMAMUU.!!! T________T

5 comments:

anip muQsit said...

erm, awk..nk wat satu design header leh x? tp nper xleh send gambar tu guna msg lm fb awk ek..

Syera Cullen said...

awak nak buat header saye kee?? baiknyeeeeee =') em..ntah la wak,sy pon lagi la tak reti bab2 nih

husin said...

welcome..... sowie lah ggu....

♥ Dea ♥ said...

xpe2.. lama2 terer la tu.. hehe

Syera Cullen said...

tengs dea =)