Beloved Fwenz

14 August 2011

haha padan muka aku, T______T

Hi assalamualaikum.

Yeah. entri aku hari ini benar benar menguji keimanan aku di bulan Ramadhan yang mulia ini. Seems like im gonna need to buy a new phone soon; very soon. Padehal henpon tu aku beli tak sampai setahun pon rasenye; naseb baik la tak mahal pon Sony C brape ntahhh. Biaselah perangai aku; takpernah pandai jage barang ish

Bak kate jiran aku yang merangkap kawan merangkap Manager KFC Taman Putra, Ct;
"Kau ni mane pernah pakai henpon lame3; aku yang dulu pakai henpon dari kau sampai sekarang pon baru tukar henpon tak lebih 5kali tapi kau dah tukar henpon lebih 15kali dah kan" =.="
Manelah aku nak tahu; asal aku tuka henpon jer aku jumpa dia, asal aku jumpa dia je aku tuka henpon. Kekadang tu aku pakai henpon lame pon dia kate aku pakai henpon baru T____T

Tapi seyes kali ini aku harus bersedia fizikal dan mental untuk beli henpon baru walaupun poket aku maseh demam; dan amazingly hingga sekarang dia masih tidak meragam walaupun aku tahu keadaannye telah nazak dan hanya menunggu masa. =') Ini adelah kerane anak buah aku yang tercinta telah dengan rasminye merendam henpon aku dalam gayung yang penuh dengan air. 

Cerita nya begini.

Time aku tengah bersiap untuk g keje
Phone aku berbunyi; mesej dari encik doctor UPM masuk but henpon aku kat ruang tamu tengah charge
Aku pon jerit "Zulaikhaaaaa tolong amek henpon makcik jappppp" Anak buah aku yang berusia setahon  6bulan tu pon terkedek2 berlari kearah henpon aku. Aku pon bangge la dalam hati "bagusnye budak nih kecik2 dah boleh diharap"

Lepas beberapa minit......................
Pehal senyap jek budak nih. aku tinjau2 takde pon dia. Perghhhh dah sampai bilik air dia tengah merenung kat lantai. Hati aku tak sedap,.

PERGHHHHHHHHHHH
kau rendam henpon aku ye amoiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Macam biaselah; muka dia innocent terkebil2 dengan mata bulat dia tu memandang aku. Ini lah sebabnye bilik air kat uma aku tak pakai baldi just ade shower and tangga umah aku siap mini pagar.

Great.thanks sayang.

11 comments:

Freaky said...

perghh dah menyelam henpon tu. ahhaha

umarmukhtar said...

lepas ni kene cari henpon yg pandai myelam la.

Anonymous said...

tu lah... malas sgt... dah kena akibat nyer....

Anis Sabrina said...

haha..mcm adik anis...hp anis rsk..adik anis blg dlm sungai.... sbb ltk tpi tebing sungai...

keryohkery said...

waa...kesiannye..seb baek amoi tu comel.hehe

Deng said...

Syera without make up <3..

Syera Cullen said...

haha kongasam deng =p

Anonymous said...

hahahaha... nama kurang plastik dah... asli....

Syera Cullen said...

ha..tak paham la anonymous~

Anonymous said...

if make up... nampak plastik sgt... mcm anak ptg....

Syera Cullen said...

oh.so?