Beloved Fwenz

31 May 2011

tangan di dada mata ke atas ~

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
S
AM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....
T______T

aku marah betul nih. aku marah betul nih.

yes.aku ade exam bM ari Rabu! kene hafal sejarah awal pembentukan bahasa melayu dan bangsa. and sistem ejaan.

TAPI.!!!!!

setelah terperap di uia pada hujung minggu tanpa keluar meronggeng; dan terperap di uia walau pon tidak ade kelas ~ alangkah sakitnye hati ini apabila mendapat tahu bahawa ada yang telah meronggeng tanpa kebenaran! 

SUSPEK ADALAH

eh salah.!! camno buleh sosek anak sdaro den nih.


WANTED

SUSPEK X

SUSPEK Y

SUSPEK Z

aTas kesalahan mandatori di bawah akta Ordinan Pelajaran 1957 dan Akta Bahasa Kebangsaan 1963/67  dalam seksyen 2 dan 6. Perkara 152 Fasa 1(a) dan Fasa 3 menyatakan bahawa :


MEREKA TELAH PERGI MENONTON 



DALAM SEHARI.! nampak ketamakan di situ en.  T______T


mentang 2 aku tak balik uma..takpe2 ade lori ade bas..buah cempedak di luar pagar!!! huhh

28 May 2011

$$ means MONEY .. I LOVE $$

ellow sayang2 semuaa. assalamualaikum =) 
jom berpokpek pasal kerja baru aku yek.. ye.aku tak lagi jadi kakak ayam ~ atleast not for now.hehehe sorry KFC Taman Putra

helloww office girl.! =)
SCICOM (MSC) Sdn Bhd


byebye KFC =')
nanti kite jumpe lagi..kehkeh

sekarang aku join project scicom (MSC) Sdn Bhd .. ceteka kat mane?? kat TA One Tower depan KLCC tuhhh,,taw kan taw kann...dokek yooooo dengan KLCC. hahaha project nih untuk beberapa bulan je..kerja aku sangat mudah iaitu key in data entry untuk marking exam paper from Malaysia and a few other country.. boleh kate seluruh dunia lah kot..

ari2 aku g KLCC =')

MASYUK. $$
ye mmg agak masyuk laa kan..sejam keje diorang bayar RM10!! haha bg aku okeyy lahh tu sebab kerja2 kat Malaysia ni rata2 bayar paling tinggi pon RM4-5 je kan ~ so dalam sehari selalunye kitorang keje 8-10 jam.. masyuk kan? tapi aku amek shortsem kan..so macam yang korang tengok kat post aku yang lepas, aku hanta surat kat boss aku untuk kerja 3hari je seminggu =') memang laa sedih sebab tak dapat gaji kawkaw tapi study comes firsttt!! haha
so,kat sini kan memang bersepah2 laa budak2 university.! UIA,UPM,UniKL,UITM .. yang UIA tu paaling ramai semua senior aku jee junior! hahhaa

AKU SEORANG VAMPIRE (CULLEN)
hahaa macam takde kena mengenakan tajuk aku nih, tapi jawapannya ada! tawu tak kitorang nyer time bekerja?? dr kol 5ptg sampai 4pagi baiiiii ~ LUNCH ?? kol 12 sampai 1 pagi baiii ~ hahaha *tapi vampire2 pon tersengguk2 jugak laa aku tahan ngantok!! hahahaha

LAST DAY KAKNGAH
oh yaa semalam kan last day kakak aku keje sekali!! sob2..dia orang lame, so act dia laa yang tarik aku kat project nih.. ini kerana beliau telah berjaya dlm interview untuk kerja tetap kat company ape tah.. 1June nanti die kene g training kat Thailand =( sedihhh sape nak jage kakcikkkk uwaaaaa~ dah laa selalu lunch aku pon die yang bayooo..kuikui BYE KAKNGAH IM GONNA MISS YOU <3

kakngah and her friend ~ bebudak UIA gak nihh =)

boy @ Soffian Sohaimi pon ade! =) 
aku kerja sekali ngn die
tengs yea for everything.

abang wan pon ade!! =) hemhem
kakngah ni g tinggal dia plakk..sian dieee =p

last day dengan kakngah at TA One Tower


27 May 2011

sape benarkan diorang buat muka comel macam ni.!!!

okay. perkenal kan ini dua budak pendek ketot gemok dan comel ialah anak sedare aku. hee geramnye lah,, 


sejak dah masuk shortsem nih life aku di hostel bermula..kalau dapat balik uma pon hujung minggu je tu pon jarang ~ which budak dua ketul ni dah xde.. diorang ni dijaga ole my mom pada weekdays aje.. =( so..


tengok tu.sape suh kaw buat muka comel hah budakkkkk



amoi ni lagi sorang..dah laa putih xde darah ~ ley ganti vampire dah ni..
suke sangattt buat muka innocent walaupun dye wat salah. nampak tu..nampak tu. nanti nak marah pon dah xjadi. haihhh


26 May 2011

buah cempedak di luar pagar.

wah.terharu pulak aku bole karang formal letter lagi walaupun da bpe tahun tinggalkan zaman spm =') .. yang lagi terharu nye dalam english plakkk.hhaa bukan lah ape,, aku nyer English teruk weyhh seyes..Ekcely ni formal letter aku yang ori tau wehh nak hanto kat boss; so aku harap sesape yg membace nye bule betulkan grammar mistake aku . Hopefully aku ley improve English aku lah kan ~

Bak kate Ucop Bako HKLBR;
"ITULAH PENTINGNYE ENGLISH EDUCATIONNNNN" =)

Nur Syahiirah Binti Mohd Nor
38, Lorong 3,
Desa Pahlawan,
Batu 4, Jalan Ampang,
55000 Kuala Lumpur.                     
                                                                                                                             .
Mr Wishnu                                                                                                                                  
Supervisor of Scicom (MSC) Sdn Bhd
 25th floor,
Menara TA One , 22
 Jalan  P.Ramlee,
50250 Kuala Lumpur.                                                                                                          27th May 2011


Sir,

Days availability to work.
Reffering to the above case.

2. Me, Nur Syahiirah Bt Mohd Nor , NRIC No.  910304-14-6520 with ID No. 67P1 would like to ask  you to consider about my class schedule which require me to skip 2 days of your working day per week.

3. This is because I am taking the short semester at the International Islamic University Malaysia and I need to attend extra class to ensure that I will maintain my performance eventhough I am very excited to work for the company.

3. The extra class which available for the student is at night; so it is impossible for me to work after the class. For your information, my class is on Tuesday and Thursday at 8.00 p.m until 11.30 p.m. So I am only able to work on Monday, Wednesday and Friday. However, I am honour to work whenever my class is cancel or if there is an offer to work on weekends.

I hope that you will consider this case and I still have the same statutory employment rights as any other employee. Your consideration highly appreciated.
Thank You.







Yours Sincerely,




……………………………



19 May 2011

=') saranghae

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan hati harus

Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpa dirimu
Kadang hidup harus cari pengganti
Saat kau jauh disana

Gelisah sesaat sajak tiada kabarmu kucuriga
Dan tak berhenti dan tak akan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus

Bertahan saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiran ku melayang
Kadang ku ada tempat dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Saat ku sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan gelisan dan
Kenyataan hidup tanpa ghairah

Banyak segala misi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

kenape Hawa dijadikan semasa Adam tertidur?? ceteka..ceteka!! =p

assalamualaikum!!!
haha rini aku nak kongsi kan info yang aku bace kat facebook jelaa kan ~ tapi aku pun tak tahu benda ni..so aku just nak share ramai2...jemput2 lah hayati yek jangan risau ia dari sumber yang boleh dipercayai.. hehe =) moge segala apa yang di baca diberkati Allah.


Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci. Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya,, 
Seandainya Hawa diciptakan dari Adam As saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari sulbinya, hingga dia membenci Hawa. Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. 
Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cintanya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebusnya dengan kehidupannya.     
Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu(jantung, hati nurani). Oleh karena itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikannya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua. 
Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu. Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang putri yang manja, dan seorang istri yang penurut. 
Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksudnya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang laki-laki. 
Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang