Beloved Fwenz

17 July 2011

patah pinggang aku =')

Hahahhaa gelak dulu baru bagi salam. Assalamualaikum.


bluurrpppp ALHAMDULILLAH..kenyangnye makan nasi ~ hahah ce tengok jam sikit kol bape nih. 3.20am?? Oh noooo!!!! Memang terbukti kan aku takle duk uma time cuti inilah kerja aku ; alamatnye bertambah gemoklaaa aku nantiiiiii T____T

Kalau korang bace post aku before nih, aku mempunyai masalah untuk pergi keje kan. Demmmm..cepat2 lah pergi amek lesen syera oiiii.... So aku punye jalan penyelesaian nye ialah; dengan masuk lambat iaitu kol5petang dan manager aku sendiri jemput aku gi kerja.hahahahahaha memang pekerja contoh la kan =)

Whoooaaa penat nye badan aku pinggang aku pon dah terase longgar skru2 nih. Tadi aku balik kol2pagi sebab aku masuk lambat so kene balik lambat =') Padan kat muka aku yek. 
Aku marah betullah. Korang msti ade dengar kes orang buruk2 kan KFC tu kan. Abes orang cop KFC ni pengotorlah ape lah.. Kepade sesape yang dah tengok post yang mengarut2 pasal KFC tuh; jangan lah nak terpedaya itu cume salah satu taktik untuk menjatuhkan KFC. hahahah macam sayang sangat aku kat KFC nih.. Tapi seryes la...bukan semua orang buat macam tu, aku jamin takde staff KFC pon yang berani buat macam tu.. Hanya sebab sorang dua yang punya idea jahat, abes KFC satu Malaysia kene boikot.. aku bukan ape sebagai staff KFC yang tak bersalah aku terasa laa jugak sedikit sebanyak. Bukan lah aku nak kata KFC ni perfect 100peratus bersih tapi berbanding kedai2 restaurant kat luar apetah lagi kedai2 mamak yang korang selalu pergi tu seryes KFC jauh lebih menjaga kebersihan dan standard..dalam setiap ape yang kitorang buat, ade procedure yang tersendiri tahu..Korang test try follow satu persatu kat uma tengok betape leceh nye, tapi kitorang kat KFC buat jugak walau dalam hati memaki hamun semata2 untuk menjaga standard yang ditetapkan. Even setiap stor KFC akan ade pemeriksaan mengejut oleh pihak atasan yang dikenali sebagai CER untuk check setiap aspek kebersihan; dan kualiti kerja. And markah setiap stor satu KFC Malaysia akan tahu. KFC Taman Putra aku tak kurang laa hebatnye.. nak dapat 100% tu memang mustahil lah sangat detail pemarkahan nye.

Okey marahnye aku. hahaha nak bagi tahu nye yang KFC lebih2 lagi KFC Taman Putra tak la pengotor macam yang diburuk2 kan kat FB sekarang nih.. Even hari ini pon aku kerja sampai kol10.30 malam je and sambung buat kerja2 pembersihan stor sampai kol1.30pagi tadi =') mau tak patah pinggang aku menggosok.. KFC aku ade tiga tingkat abees semua kitorang basuh tahu tak; kerja2 ni dikenali sebagai SPIN CLEANING bermula sejak semalam lagi. Tadi memang penghabisan aku sental abes2san sampai lenguh2 satu badan. So, celah mana korang nak buruk2 kan KFC aku pon xtahu lagi korang test buat kat umah tengok.hahaha Video2 tu semua mengarut je nak suh orang ramai boikot KFC. So you guyss sekalian, hargai lahh usaha aku dan staff KFC lain yawwwwww.!!!

fuh entri ini ditaja oleh KFC (berangan la aku)

10 comments:

Oppa Kudin Nz said...

snake plate 1..haha :D

Syera Cullen said...

spicy ke orii ehhh oppa!! =p tido laaaa oppaa!!

husin said...

rajin nyer bersih kfc....

saharinasaharudin said...

msih setia ngan kfc.aym goreng kfc superb sedapp :)

Meck said...

hari tu kat kfc langkawi dapat ayam lama yg dh hitam. lps tu keluar pulak video tu (tak dapat disangkal lagi kesahihannya) lagi la xnk mkn kfc. nila setitik rosak susu sebelanga & video tu ibarah nila yg pekat meresap cepat kat susu tu. tapi jangan risau. fc masih ada customer. terima je la kutukan itu sebagai pengajaran. terlajak kata pun tak boleh undur, ni lagi terlajak post video kat youtube. adios!

Hana teen top said...

a'ar..ari tue gi ngan kwan gak, kawan punya minuman ada lalat..trus minta tukar...tapi tak semua cawangan KFC macam tue..agaknya lalat tue masuk sendiri kot..dia pun haus gak..ehehe :D tapi apa2 pun bg pndpat sya, makann umah sendiri lagi bersih...:)

Syera Cullen said...

hahha tengs saharina yang setia ngn kfc!! =p

Syera Cullen said...

meck ; stuju lah dengan awak.mungkin nasib awak tak baik kot dapat staff yang tak brtanggungjawab camtu.lain kali jangan datang sana, datang KFC TAMAN PUTRA.! hehe

Syera Cullen said...

hana; hahah makan kat uma tu memang paling terbaik laa tak dapat dinafikan lagik tapi tu pun depends laah kpd orang yang menjaga kebersihan kat rumahnye =) ade je orang yan tak ambil berat pasal kebersihan ni kan =)

Syera Cullen said...

husin; syera memang rajen.macehhh hahah