Beloved Fwenz

10 June 2010

kisaH jejakA machooo ~ wekkkk

decent years : 2007-2008
spot : 4 0utstanding/ 1st sem


this is soo called mr aiman mustakim.
need a registration form ~ feel free to ask me =)

Mamat nih laa...mamat nih ~ haha..
aku bersekolah di Mrsm Beseri, Perlis mase itu saye form 4 dan form 5 .. wuwuwuwuu ye aku tahu jaoo...  T_T saye belajar kat kelas 4 Outstanding, iaitu kelas budak akaun..tapi kami semua amek pure science -_-!  hari ini aku nak berkisah tentang seorang budak bernama Aiman Mustakim anak toke emas.. hahaha mesti dyer bangge jadi point of attraction. Actually die datang ke kelas 4 0utstanding (ex class aku memandang kan aku tuka kelas ke 4 Dilligent sem 2 kat mrsm tuu) lmbat dari yang laen.. Biase laa kaki capub nihh......(capub = CAri PUBlisiti) huahuahua Tyme tu aku duk second row dari hadapan kelas,, sebelah aku ialah gadis bernama ruby ~ n tempat kosong yang ada hanya lassstttttttttt hanyelah di baris paling depan btol2 depan tempat duduk aq .. Dak laki kelas 40 tu seket jee.. kat baris depan jee..yang laen semua di penuhi ngan gurl2 yg bijak n cantik..hikhik

Maka bermaharajalela lahhh c aiman..
HAhaa.. Die laa kawan laki aku yang ptame tego aku..kat Mrsm Beseri. Selain Mr President (mR ikram) .. =) yg hanya menjalankan tugas dalam kelas tu .. aiman nihh laaa yang banyak membebel ..laki laki kat kelas kitorang ni pemalu almaklum. Dengan cakap Kedahnyee,,, sangat menyerlahkan kepoyoan bile die bsuara ... tapi cikgu2 sayang dier ouh. cis. Cikgu bilang,, kami dibenarkan makan untuk elak mengantok tyme blaja..ye la korang paham2 je lah budak hostel..ngade2 lah sikit.mengantok jer kejenye. huhuu tapi tidak laa sampai boleh sebat nasi lemak n roti semua tuu.. (kalau da darurat tu kitorang sebat gakk) .. so, Aq rajin ahh beli candies untuk dimakan incase aq mengantok.. yAnG laen tu,, tersengguk sengguk gak laa kalu da ngantok sangat, lagi2 tyme belajar sejarah ... Aq ingat agi satu ari tu tyme tengah belaja sejarah, c Aiman nihh kelihatan da tersengguk menggiyakan semua yang cikgu cakap.. Aq maintain focus lg .. ecececee
Tetibe die mentoleh ke belakang tanpa rase segan silu milu dan menggunakan muke seposen n cakap kat aq ~
"weh...ang ada ceklat tak." [dengan expresi muke kesian+loghat kedah yang sangat poyo]
"nak wat ape chocolate?" [KL abes laa nada aq.huahuahua]
"aq ngantok ahhhh" aiman jawab.
Aq pelik...awat mamat sekor nihh .. ngantok2 perlu ke makan chocolate? benda laen tak le kE?? gile kaye die nihh,, memilih makanan. Muke pon cam belagak ~ So..aq ngan rasa penoh humble....
"chocolate tak de la...gule2 adalah.." I do refers to the candies..
Tetibe en!!!!!
Aiman tepok dahi die!! Sambil menunjuk kan expressi yang menyesal seumor hidop,,die berkata..
"Aduh ang nie!!......isk..ceklat tu gule-gule ah..!!"
OH NO.!!! I learned somethin.!! orang kedah gelarkan semua candies as ceklat.!!


i thought he meant this chocolate when he asked for
"CEKLAT" .!!!!!


actually this is sooo called as CEKLAT
candies=ceklat
So i learned new equation sejak jadi org utara~
CEKLAT = CANDIES + CHOCOLATE

Malunyerrr Tuhan je tahu ~ mane laa aku nak tau,,seumor hidop tak penah pegi utara...
jadik orang sElatan je... bile aq citer kat orang ,, diorang kate aq ni budak bandar..hish...


My favourite CEKLAT

Sejak tu...aq jadi toke ceklat...And kalu aiman ngantok n need the candies,,he will said
"We ira...nak gule2" (stressed on the letter E of the guLE-guLE)
n aiman lahh yang rajin ke kooperasi membeli bekalan ceklat incase kitorang mengantok... Die rajen gak blanje aq sweets nihh ~ kalu die tengah kaye lah. hahaye itu bermaksud sebulan sekali.
So...aiman laa aja aku words2 baru, (lepas tu aku belaja banyak jugak laa bhase utara dari kawan2 yang lain) Da bole bukak dictionary pon...nak jadi menantu orang utara pon bolee.. =)
Jom belaja dengan aq :
  • cekang = hebat gilaaaaaaa
  • ligan = kejar
  • ayaq = air
  • awat = kenape
  • belemoih = selekeh
(pikir jap...) to be continued...
p/s :
aiman sempoi... anak toke kedai emas tau...korang jangan gi rompak die lakk,,kecian...
sejak aiman da besa nihh die da mule jadi macho..facebook pon da up,, ramai pompuan dok komen3..huhu dulu belemoih jaaaa
pape pon aq harap frenship kitorang tak berakhir sampai bile2 ~
sayang him ...

4 comments:

piqaiqapiqa . said...

weh nak isik borang !!!! AHAHAH hemsem :D

syeera said...

hahahah
piqaiqapiqa..

aus kaw na campak mana

Anonymous said...

aww..x puas ati tol...
asl ak belemuih plak...time tu macho jgk wt..hahahaahahaaa...

Syera Cullen said...

hehee..angkat bakul nampak.
ade satu jer yang tak berubah,
TINGGI. huhuu