Beloved Fwenz

03 August 2010

nevEr judge a book by iTs cover ~

OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! IT'S OVER.! 




i'm a big big girl..in the big big world..its not a big big thing if u leave me..
but i do feel that i will..MISS U MUCH..MISS U MUCH

Okay...ni hari yang paling worst untuk aku..memang tinggal harapan je lah untuk aku n ausz,, memang bagi dia aku tak berubah..tetap buat benda2 yang dia tak suka...tapi aku tahu aku da banyak berusaha demi dia.. kawan2 aku yg enam orang tu..(termasuk paeh) saksi.. ausz tak suka aku melayan lelaki...kua bersosial.. die judge aku sebagai girl yang sentiasa dikelilingi lelaki tak kire laa kawan or yang nk mggatal..which aku akui..mmg perangai aku dulu..da ramai da yang cakap benda ni (ex2 aku) smuanya mengeluh sebab aku sangat peramah... aku tak puas ati la...susah laa nak cari kawan pompuan yang caring cam guys nih...sebab depa smua pon duk pay attention kat laki laen gakk.... bape kerat jee pompuan didunia yang setia mncari kwan2 sejenis... da memang lumrah hidup en..manusia dicipta berpasangan..maka mereka lebih cenderung melayan yang berlainan jantina... aku akui! tapi..tu bukan salah aku bile kbanyakan post2 aku,,,laki yang banyak respond...n salah aku..sebab aku melayan mereka berbual~ tapi..sejak aus aja aku untuk berubah...aku cuba hadkan kawan2 aku...aku da cuba delete fren kat facebook...tapi jumlahnyee terlalu ramai... so aku amek inisiatif untuk reject pape friend request dari laki yang xberkaitan... agak2 muke menakutkan,,,or mutual fren sekerat dua tu..memang laahhhh aku reject awal2.. pastu..aku tak balas response or comment dari kawan laki aku..yg aku xkenal..
Aku cube jugak cari kawan pompuan ramai2...n kalau aku bosan aku cari jugak kawan pompuan aku untuk d ajak berborak... hasilnye,,, kalau dulu wall page aku penoh ngan post laki...skarang memang pnoh ngn post2 dari pompuan... memang susah nak cari point aku berborak ngan laki yg aku tak knal... melainkan budak mrsm..or kawan2 lame..or junior..yang pasti mmg berkaitan aku,, n sekarang fb terase bapak bosannye...sebab bebudak laki pon da malas layan post aku..(sbb aku tak bg response kat cpmment diorang dulu) ..aku sndiri da jarang dapat notification..x macam dlu..
 Tapi ada ausz tu consider??? xda...yg die tahu is JUDGING die tahu die nak AKU BERUBAH SEPENUHNYE..kalau tak,, dye takkan layan aku..patotnye dye bagi sokongan kat aku.. =( Memang susah gler babun wehhh nak ignore comment org camtu jer...so ..aku cube post pasal ausz setiap masa..aku asyik sebut name die kat kawan2 aku..sampai kat wall depa pon aku sebot name ausz...sampai kawan2 aku pon da cop aku addicted ngn ausz...diorang ponn da muak asyik dga name ausz je hari2..aku x kesa!!aku cme nak ausz thu yang aku xkesa ilang kawan2 laki aku...tapi ada die consider??? xda...aku da jarang klua uma...aku takot sangat kne marah ngn ausz...tanye lahh memana lelaki yg pnh ngn aku slame ni..aku mmg susah nak dga kate diorang..kalau aku nak kawan,,aku kawan gak..diorang xsuke aku kawan..,,, diorang blah...n kat hp aku..tiap kali aku bosan akan ada name yg teman aku..tapi ngn ausz,,,die sebok ngn class dari pagi ke malam pon,,,.aku pakse diri aku tggu gak smpai die balik...hishh..tak pernah aku gile camni ... Tapi ada ausz consider?? xda...
 Aku slalu harapkan yang die sebenarnye hargai aku... He did... past few weeks.,,,aku da mle rase kasih sayang die..Die caring pasal aku..jujur ngn aku..n hargai aku.. but it wasnt enough... die tak pnh tunjukkan ksungguhan die utk dapatkan aku... sampai one day,, kitorang gado...sbb dye on9 n found aku borak ngn laki laen..like i said..mmg kawan jer aku layan.it was much better than before! but for him..aku xle borak ngn sesape pon!! n again ,, JUDGE!! which ,, AKU MASIH TAK BERUBAH.!! is that fair?!! aku tak pnh pulak kongkong dye sampai camtu!!! aku pecayekan die!!
n the worst,,, die kate kat aku
"AUSZ AKAN SENTIASA TUNGGU RARA YANG BARU, BILE AWAK DA BERUBAH SEPENUHNYE BARU CARI AUSZ. SELAGI AWAK XBERUBAH JANGAN AWK KACAU SAYE" pffffttt!!!! pk laa ape aku rasa..aku xpnh terlintas nk borak blakang dye..ada laa few things lg yg melampau dye suh aku wat..not to mention tapi kawan2 aku jer tahu~ n tetibe..aku rase penat..penattt sangatttt .....aku da mati akal..aku da cube buat semua....tapi die le sng2 kate camtu....aku nk pujuk die lg?? aku sndiri da tak larat...bukannye aku keras kepala tak brubah langsung...aku da cuba..aku da cube weyhhhh....
penattttt...sekarang...aku hanya menunggu...n menunggu...ape yg akan terjadi kat kitorang...
He say he want me,,but i cant see that..he has no effort~ so..aku tunggu...n tak kan berusaha lg...aku bukan da putus asa...tapi aku mmg putus asa....!! kalau btol aku utk die,,, sumthin akan jadi sooner or later.. Die sangat baik..n i do want him..tapi.........
EGO
EGO
EGO + effort
yg tentukan smuanya....

p/s : sorry to my besties..syakira...die yg bnyk sokong aku utk ikot ckp aus..sya aku da buat...
        tapi..skang da xda makne smua tu..aku pon tak tahu ape akhirnye hbgn kitorang,,.tapi
        i hope it wont be that bad..sya jer tahu cter aku.n sya..SORRY!
        SYAKIRA MADZLAN----HEPI BELATED BUFDAYYY (1/8/91)
        LOVE U... =)

6 comments:

tesshi-luv said...

syera..aku taw kaw syg gile babi kat aus tu...n aku nmpk kot yg aus tu pon syg kaw..cume mcm aku ckp, maybe dye nk dye je yg wujud dlm hidup kaw...kaw lyn dye sorg,caring dye sorg je n everything him..mybe sbb b4 this dye ta pnh couple, n mybe gak dye pnh tgk kwn2 dye yg pnh couple sakit kalo awek2 diorg lyn laki laen...dye ta bease sbb dye ta pnh couple n ta peramah mcm kaw..mule2 mmg la cmtu.tapi kalo dye btol2 nk kaw.msti dye dpt trime n WAJIB trima pragai kaw yg natural...one day he'll realise all this..sabar je k..kaw keep on la kwn ngn kwn2 kaw..jgn sbb dye kaw ptus kwn or lost contct ngn mmber2 kaw..jgn la sdeyh...aku caye, dye msti syg gile kat kaw.kalo x, takan dye bole jeles kan??smile k =)

~sya~

syeera said...

sya.. thanxxx(terharu)
kuikui
ausz tuhh da pnah kapel laaaa masalahnye....alasan dye,,dye da byk kali kecewa ngn ex die..sbb tu die tanak aku kecewakan diye...
tapi..xadil lahh die layan aku camtu,aku pon ada perasaan gak.. ='(

Anonymous said...

salam a'laikum.

memang manusia diciptakan berpasang-pasangan.

betul.

tapi manusia selalu lupa tentang tujuan allah ciptakan mereka.

bukan untuk mencari pasangan, tapi untuk patuh dan taat pada suruhan dan larangan-Nya.

mungkin kata-kata ini tidak banyak membantu dalam mengubati perasaan kamu, mungkin lebih melukakan hati kamu. maaf.

cuma, saya sekadar ingin berkongsi. sekiranya kamu tahu betapa luasnya cinta Allah, nescaya kamu akan berasa kerdil tatkala bergelumang dalam cinta manusia.

Syera Cullen said...

wasalam.. thanks and ye sy sokong sangat..
mmg cinta pda yang Esa tu takkan pernah ade kesedihal macam ni; tapi biase lah manusia tak sempurna and selalu lalai and leka.alhamdulillah sekarang sy tak lagi bersedih and i do refer to Allah untuk dapatkan kekuatan.

=)

husin said...

mm lelaki tak lari dalam sikap jeles.. sikap jeles laki lbh kt dari perempuan... jadi2... faham lah psgn anda......

Syera Cullen said...

em ye kee....okay i'll try