Beloved Fwenz

31 July 2011

hepi fasting yang sangat fast dan saya sangat gumbira =')

aloooooooooo alooooo??? ade orang tak??
assalamualaikum .. 


weh seyes.seyes. cepat gilaa masa berlalu!! esok posaaa wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
*excited terlebih. HEPI FASTING taw korang. nanti kite bukak pose same2 yek korang blanje aku lah tapi =') so kalau malam ni ade pengumuman dari uncle yang duduk kat kerusi besa tu kate esok pose; maknenye malam ni kite ade tarawih lah kann!!!!! 


aku nyer shift morning ari nih.memang lah terbaik kan sebab semalam aku nyer shift midnite maknenyer aku balik keje kol 1.30am..tapi aku yang cullen(vampire) ni mane reti ngantok beb..hahahha vampire never sleep maaa  T____T so aku takle tido sampai lah pukul 4pagi tu pun lepas aku kacaw sume kawan2 aku kat hp.sori.haha.tapi memandangkan semua dah tido aku sorang je yang tak reti2 bahasa; diorang takmo gak terpedaya ngan aku lalu aku hampa dan memakse diri untuk tido jugak. Esoknye (pagi tadi) aku bangon kol7.15pagi ikot jam punchcard KFC hahaha DAH LAMBAT SIOOOTTTT aku masuk kol8.30 pagi. Memang kelam kabut la aku biasenye aku kene bangun 2jam awal iaitu 6.30pagi tahuuu... Mesti korang nak kate aku makeup lame kan. SALAH.memang laa aku makeup tapi aku makeup lame pon; tapi aku nak golek2 atas katil lagi; aku nak berangan dan tertidur dalam bilik air lagi; aku nak gosok baju lagi; aku nak terkedek2 lagi; memang cukup2 jer 2jam.. tak kira nak gi kelas ke; nak g kerja ke; nak kua meronggeng ke *kalau nak kua ade tambahan mase untuk pening pilih2 baju yang mana nak pakai  =.=" ; maknenye kalau korang nak kua ngan aku and korang bitaw last minute harap maklum la okeh.


So pagi tadi aku bergerak sepantas kilat dengan mengguna kan teknik CULLEN yang memang gifted (hahah nampak beno nipunyee) so, by 7.30pagi aku dah siap just nak gosok baju jer.. macam biase; aku nye transport disediakan hahhahaha demand punye budak oleh manager tersayang, miss ct. Tapi!!!!! 7.31pagi die call; "wehh dah siap belum aku nak gerak nih" mak aiii awal gilaa nak pergi padehal aku masuk kol8.30pagi! (cecece alasan sebenarnye aku pon tak siap lagi kan) so aku pon akur laa suh dia pegi dulu and aku g sendiri. Jangan tanya pegi cemana.aku jalan kaki.pecaye kan. =.="


HAPPY FASTING
hahhaa sebenarnye karangan aku dah terpesong kan.so balik kepade entry aku nyer motip; aku nak wish selamat berposaaa kepade semua yang mengenali diri ini; jugak kepade yang akan mengenali diri aku nanti. =) fuh peramahnye aku  o.O
ari ni aku masuk monin kan maknenye aku masuk 8.30 pagi and balik 5.30petang; tapi sampai sekarang aku tak balik lagi sebab tunggu manager yang tersayang..ahhahhaha...almaklumlah aku tak rela balik jalan kaki =.=" family aku pulak g kua beli baju raye =') cis.


arini kan weh KFC Taman Putra busy gila babun.!! aku rase sales ari ni dah bape belas ribu ntah; tapi busy nye yang melampau campur riuh rendah dah macam pasar borong nye; dan dengan customer yang packed kalah SOGO bile ade sales 70% less. nampak macam sales arini dah berpuluh ribu.aww so pathethic.
kitorang sebagai staff KFC yang bertauliah ni membuat satu report


TUJUAN : to investigate the cause of KFC Taman Putra being like pasar seni or central market
HIPOTHESIS : ari ni busy nak mati sebab mungkin customer nak raikan hari last untuk makan KFC sebelum puasa.
APPARATUS : mulut staff-staff KFC
KESIMPULAN : 
"wuish ramai nyer orang makan KFC ari ni macam esok2 dah takle makan KFC dah" kata Hafiz CSC
time aku break aku tak makan sebab aku tak lapar so
"weh syera apesal kau tak makan.bek kau makan puas2 sebab ni siang terakhir kau untuk makan" kate Hadi backup
"weyhhh ayam jammed ke?!!!! dari tadi aku duk breeding ayam asal FC tak penuh2?!!!" (FC tu tempat simpan ayam nak katenye tak sempat simpan customer dah balun) kate sir wanz izwan =)


so pathethic.mungkin inilah yang berade dalam kepale otak customer2 aku.yang aku tak paham customer cina india pon berduyun2 apehallll lu derrrrrrr....memang haru biru laa hidup kitorang ari ni.




SO, SELAMAT BERPOSEEEEE =')

6 comments:

husin said...

selamat berpose... jgn pontg...

Taufan Bin Ribut said...

selamat berpuase ^_^


Entri Terkini :Belajar shuffler dengan mudah

Entri terdahulu :Gathering Johor Bloggers sebelum Puasa



Watch my video songs ^_^

Syera Cullen said...

tengs husin n taufan =)
hepi fasting to you guys too

Abe Goreng said...

Mitk KFC satu.nk buat sahur la.:D
slmt b,pose.

Wordless Wednesday#2 : Harry Potter

husin said...

jgn lupa terawih... wat 20....

Syera Cullen said...

21 la husin =')

abe goreng : hahah satu je? ish tak mencabar lah