Beloved Fwenz

20 July 2011

fobia fobia fobiaaaaaaaaaa

Assalamualaikum
oh nooooo.!!! Camno aku nak amek lesen nih..membantutkan semangat aku betullah =') 

Pagi ni perkara yang paling aku fobia berulang lagi. Pagi tadi aku dikejutkan dengan bebelan nephew aku yang berumur 2tahun lebih. Membebel? ye. dia membebel and beriya sangat bercerita and korang bayang kan lah macam mana gamak nye dah laa pelat giler; die seorang je yang paham... Pastu kakngah masuk bilik aku n kejut aku.Aku yang liat and amek mase sejam biasenye lepas terjaga dari tido untuk bangun dari katil ni terus segar. guess what??? MY FATHER WAS INVOLVED IN AN ACCIDENT.!!! T______T

Kakngah and ayah accident mase ayah on the way anta kakngah naaik moto gi kerja kat Petaling Jaya. Ampang to Petaling Jaya everyday?? YES. jauh kan..thats why aku xnak ayah aku hanta and amek aku g kerja lagi. As yang aku dah bagi tahu korang,, ayah aku dah bawak motor bape puluh tahun and dye dah masak sangat and lali dengan accident. Kalau dye bawak moto,, fuhh pjalanan 30min ley jadi 10min je; kawkaw punye laju aku rase macam nak terbang je.. huuuu memang aku siap mengucap je sebelum naik moto ngan ayah.haha So pagi tadi, time nak anta kakngah and ayah tengah laju korang bayangkan dye tu bawak memang amek lane kanan je..paling laju tuhh; so tayar motor meletup!! Padehal baru semalam die tukar tayar baru depan dan belakang ~ dia tukar pon sebab tayar bocor, tapi yang bocor tu pon tayar baru yang die tuka..kiranya dah dua kali laa dye tukar tayar motor; tak tahu laa macam mane ley meletup.  So dye try control motor, tapi still jatuh la aku tahu sebab laju sangat dia bawak conpem laa susah nak kawal moto.. Kakngah aku cuma calar sikit kat lutut dan tapak tangan dye. Tapi ayah aku yang teruk gila. Lutut dia berlubang, sampai nampak ligament dia bergerak2 ='(

Tapi macam biaselah kakngah aku pon sewaktu ngan aku takut darah.. so macam biase dia yang buat teruk.hahha Ade uncle tu hanta diorang g hospital and ayah aku kene jahit.. but still ngeri gila aku tengok luka dia.. Actually, aku nye shift masuk kerja pagi tadi jugak pukul 8.30pagi and aku baru je nak mintak tolong ayah anta.. tapi macam tau2 je aku nih ade sixth sense kot hahahaha nasib baik semalam aku mintak tukar ngan staff lain so aku masuk kol3petang ni and manager aku leh amek. Sian kat ayah..Please doakan ayah aku sihat dan selamat selalu ye kengkawan =') I LOVE HIM SO MUCH AND I WILL ALWAYS BE.

10 comments:

Taufan Bin Ribut said...

kesian ayah ..semoga die cepat sembuh ye..^_^


Entri Terkini : Asal lah cakap jepang lak ni????
Entri terdahulu :Tentang aku si blogger picisan

Watch my video songs ^_^

Syera Cullen said...

tengs taufan..lets hope for the best

danaffammahum said...

hope he'll get well soon.. sabar ye..

Syera Cullen said...

aamiiiiiiiiiiiinnnnn...sedey wooo

umarmukhtar said...

hopefully ayah ko cepat sembuh. =)

DanieL AdiE said...

Semoga ayah anda cepat sembuh...
sabar ya..

husin said...

iz ngn ayah... yg mana beh???

Syera Cullen said...

tengs daniel.
husn : perlu ke soklan kurang aja macam tu????

husin said...

kurg ajar????

urzain hussain said...

semoga ayah awk cepat semboh yewp..(^^)