Beloved Fwenz

30 August 2010

~ aku..aku..n aku.. ~

aku knal die....lameeee dulu ~ dah tak ingat bila...
hati terpaut, aku mula berharap dapat mngenalinya ..tapi aku,, jahat..sosial..mana laahh die nak layan aku er . tak sdar diri rupanya. nama die kelakar, sangat mncuit hati.. Jamban Suci. aku tersenyum sendiri..


die bagi respon yang positive,,walau pon die agak kerek seket... kadang2 aku nafikan kat diri aku yang dia suka aku,,sebab dia tak pernah kate pape yang meyakinkan aku..so aku pon teros berkawan ngn orang lain...satu hari,, sorang dari kawan myspace aku, boy tanye kat aku siapa "die" ... aku tertanya knp n macam mana mamat tu boleh knl n tahu nama "die" ... rupanye ~ die berkawan ngn boy n berbual pasal aku tnp aku tahu ... boy copy paste semua perbualan diorang.. die kate kat boy .. kalau bole dalam ramai2 perempuan..jangan laa tackle aku..n mintak num tepon aku.. n few more things yang buat aku terharu n almost tak percaya .. boy kate..mmg niat die nak ngorat aku..n mmg boy ada pon mintak num aku.. tapi lpas having man-to-man talk tu.. boy rela biarkan aku...boy nasihat kn aku spy jage die elok2 sbb die serius ngn aku.. n aku sangat terharu... (tapi cover ah) 


bile aku fikir2kan, aku bertuah die melayan aku..n kami berkawan... rase hepi sangat.tapi...tyme tu ada perempuan lain yang rapat ngn die.. bukan sorang, tapi due tiga..n mungkin empat....ramai sangat! tapi...die bagi aku harapan...n die nak aku berusaha kalau aku nak dia..dia nak pilih antara kami manee yang terbaik..


aku jadi marah ~ die ingat dia sapa...slame ni tak pernah aku berusaha utk dapatkan org..slalunye orang yang akan cari aku.. banyak hensem muka die! (walaupun bagi aku die laki yang paling nsem yang pnh aku kenal)
aku jadi sedey die layan aku camtu... aku lak kne berjuang,, die??? dia dapat layanan dari pmpuan2 tu...
sampai satu ketika... aku dah tak larat berusaha nak jadi yang terbaik... aku rase nak mnyerah kalah...
kami macam sangat jauh,,die pon macam endah tak endahkan aku.. so,, aku nekad.. bagitahu diee yang aku tarik diri.


mase berlalu ~
ntah macam mana kami terhubung kembali...kami berkawan..n jadi semakin rapat,..n rapat..
bahagianyee..aku rase die jer yang aku nak...n aku sangat berharap kat die... mase tu...die mula layan aku ngn sangatttt baik...terrbaik.. die kerap sangat text aku..n aku mula rase aku pnting . die kelaka. die sangat caring..aku rase bahagieee ngn die..takkan ada apa yang lebih mmbahagiakan selain msg dgn die..dapat dgr suara apetah lg ,, korang akan lihat aku tersenyum sesorang..sepanjang hari.. =) 

aku punye perangai..sangat kontra dari die..ape yang aku slalu buat,adalah benda yang die tak suka..
sangat bahagie,,die tak henti2 mmbebel kat aku suh aku ubah itu n ini... satu ketika dulu ~ aku mmberontak ..tak faham apa yang dia inginkan..tapi skarang...bile die da xda..aku  ialah mula fhm...ape yg die kte ada benarnye.. aku mmg suka brjge malam..n die suka nasihatkn aku spy aku tidur... aku tak suka makan ikot waktu,,n dia sangat marah kalau aku jatuh sakit ats sebab tu... kami slalu gado,tapi sbb aku keras kepala ...
hrmm.... i miss him so badly ~


satu hari..........aku wat kesilapan yang paling besar dalam hidup aku (setakat ni..n aku berdoa ni kesilapan aku yang terakhir, xsanggup lg dah) aku kecewakan dia...satu ketika dulu..kami pnh berjanji utk setia..antara satu sama lain... tapi.aku terima kehadiran lelaki lain dalam hidup aku.. aku menyesal, tapi aku terlambat sbb aku da pon ilang kpercayaan yang die beri.. aku redha...walaupun aku tak tahu macam mna hari2 seterusnya utk aku lalui tanpa die... sejak tu...hari2 yang aku lalui suram..aku tidur dgn tak tenang, dalam keadaan sunyi n keseorangan..aku bangun dalam keaadaan bersedih..g mandi..g klas...kosong jek..bdn pon lembik..
aku sering tertanya..kalaulaa masa bole aku undur ,, akan aku betulkan segalanya ~ tapi.ni lumrah manusia...tak pernah lari dari kesalahan...which is the worst..lagi terok daripada aku ilang kan cincin emas mak aku...lagi menyakitkan dr aku hilang duit yang beratus2... sebab die ialah bnda yang paling aku sayang..tak ternilai.. die ibarat peganti bantal busuk (sbb aku xda bantal busuk) yang sntiasa jadi penguat semangat..yang jadi peneman setiap malam..yang boleh buat kita tak bernafas kalau ia xda dpn mata..n xboleh tidur tnpanya ~ n kalau bantal tu digunting2 depan mata,,rase macam nyawa ditarik dari badan.. (jiwang plak ai)


makin hari..aku makin buntu..tak tahu mana lagi kebahagiaan utk aku...tak tahu apa matlamat hidup aku... aku hilang fokus..aku da tak knal siapa aku,,yang kuat semangat,,yang berusaha nak belajar...aku jadi lemah..aku tak tahu ape yang perlu aku buat... kejamnye si Jamban Suci,. mencuri hati n jiwa aku sampai mcm ni... tambah lagi..roomate aku bgthu aku yg die titipkan msg.. spy roomate aku jaga aku..jaga makan minom aku..jaga tidur aku..n tak bg roomate aku beritahu aku yg die hanta msg... aku jadi terkilan..aku baru dapat tahu..baru jee td...slpas smuanya terjadi..... ='(


mase berlalu ... aku tahu da xda peluang bagi aku utk jadi miliknye...
tapi aku terus berharap..n berharap.. takdir akan mngubah segalanya.. sebab..jiwa aku ada pada die, 
Jamban Suci.

4 comments:

Anonymous said...

dear, ni boyfriend you yg irish coven tu ke lain jamban suci ni?

so sweett..

syeera said...

thanx a lott u for reading ~

=)
hurm..ni kenangan terindah i..
biar lah i jee yang tahu ~
sbb skarang jamban suci ni bkn lagi milik i...
u doakan laa i...okay..

Anonymous said...

haha pelik nama dia jamban suci.

syeera said...

=) kelakar kan..
ada several name lg yang dye guna yang ntah pape...

wup..wup.. xoxo