Beloved Fwenz

05 July 2011

im gonna miss 'em

"syera cullen is like everywhere yeah" , ayat dodi kat aku tyme kitorang lepak kat old town white coffee tadi. tetibe aku rase lost pulak. ari ni patut nyer aku ade kelas theory untuk driving, tapi diorang nak sangat aku spend last day diorang kat malaysia so aku pon tunda kelas aku ke hari khamis..

okay aku tahu korang tak paham so aku citer dari awal.
Pagi2 aku bangun like kol9 and gerak gi uia sebab aku dah janji kan kawan2 aku which budak2 dari saudi mostly untuk spend tyme ngan diorang before diorang balik arab. So lepas aku sampai uia tu aku g check out mahallah dulu and aku g setup wireless kat ITD memandangkan aku dah format lappy aku nih kan.Budak2 gila nih boleh pulak tak tido malam semalam aku pon tak tahu diorang buat ape tapi pagi2 tadi mase aku bertolak diorang boleh2 tengah maen tennis. =.="

Pastu kitorang gerak g wangsawalk je lepak2 borak2 .. planning nak g tsquare lah konon tapi takot tak sempat sebab diorang nak gerak g airport dari uia dalam kol5 and petang flight kol8 malam. So kitorang g main bowling ..hahahaa aku cuak mula2 sebab bebudak ni confident je macam terer siap pujuk aku nak ajar aku semua "nevermind2 not to worry i'll teach you" hahahah kurang asam ~ last2 aku nyer score highest weyhhh!!! hohoho MALAYSIA BOLEH! =p Memang kitorang borak kaw2 tak henti2 sampai sakit mulut aku tergelak ngn lawak bodoh diorang nih ... best la
nak tahu topic kitorang?? banyak but yang aku ingat laa
1.ape kitorang buat sejak abes exam aritu
2.henpon seko2 mahal htc iphone blabla henpon aku sorang je yang cikai so kene kutuk la. pencuri pon tak nak curi henpon aku.hahahaha kojaqqqq
3.basil punye BI salah *so aku bagi ayat pedas "did you finished ur celpad?" hahaha padehal bi aku pon teruk gak..kuikuikui balas dendam kat dia actually.oww celpad tu ape? celpad tuh macam department yang uruskan level2 BI yang diorang kene lepas sebelum dapat majoring kat uia.
4.kenapa orang selalu pandang kalau diorang jalan dengan aku
5.rambut basil
6.diorang tacing sesame sendiri so aku jadi counselor
7.bahase arab vs bahasa melayu. Sape entah aja diorang perkataan "bodoh" "taik"
8.lawak2 bodoh by them. hahahaa
9.diorang suke membebel arab so aku pon ternganga .hahaha

Pastu kitorang g teman Basil makeup rambut die.almaklumlah nak balik jumpe mommy laa kan,, kne laa smart2 *padehal lepastu kitorang tinggalkan dia sorang2 kat saaloon and g lepak kat oldtownwhitecoffee..haha padan.
 
Pastu aku kne marah ngn Dodi and kne lecture sebab g format lappy mahal2 padehal die ley buatkan for free ~ mane laaa aku nak tahu aku malas nak kacaw die ngn final exam diorang tuh.rase panas gak dalam hati rugi jer duit aku kalau bawak shopping pon sodap tuh hahhaa.. Sekali, Basil datang..fuiiyooooo semart gilooo lain gile ngn imej die before nih.huahuahuaaa takpe kot kutuk die dalam BM =)

Pastu kitorang lepak2 men kutuk2 then kitorang balik uia sbb mase tu dah kol4. Barang2 budak2 nih tak settle lagik sempoi je meronggeng sane sini haishhh Pastu kitorang borak2 lagi lame2 and kitorang buat keje2 sengal dan gila.Memang pengalaman best la before abeskan shortsem..hahaah Pastu sementara budak2 nih balik blok kemas2 barang, aku g lepak kat Ruqayyah bilik kazen salah sorang kawan aku nih.. Aku nih memang suke2 hati je cam kenal semua orang kan. hahaha tapi best gilaaa bilik diorang masyukkk,, dah la dok sorang2..ade balkoni and bathroom sendirik, aircond, peti ais, tiptop ahhhhhhhh .. (nak bayar pon masyuk laa RM600 per month) ah diorang nih demand, datang uia nak belaja ke bercuti.hohohoooo jeles plak. Tapi okay laa happening ramai plak jiran2 bertandang dan berborak2 dengan aku. And mahallah diorang tak strict langsung bebas gilaaa..foreigner lah katekan.haha

Dalam kol5 tu baru laa tehegeh2 nak gerak g airport. Last skali aku nak tinggalkan diorang, aku okey jek.tapi diorang dah buat muka tacing sedih konon dah.aku cool jek. Pastu bile diorang hilang dari pandangan mate aku, aku tetibe rase kosong sunyi blurr tak tahu kenape nak rase camtu. Bile pikir2 balik diorang nak balik Arab.jauh tu weyh..aku rase lost gile. Kat shortsem pon diorang rajen ajak aku lepak, belanje aku, memang tak berkira lah baik gila. Kalau time kua tengok wayang pon best la happening je .. yang sedeynye kitorang plan nak tengok transformer tapi tak sempat ='( 

Pastu time balik aku meneruskan usaha aku sambung shopping walaupon cam xde semangat ~ tangan asyik kat hp mesej sebanyak bole sampai ke last moment before lost connection.sedey gila. Ade yang penakut nek flight la,ade yang berlagak macho tak takut langsung la semua pon nak mengadu kat aku.Nak gado merajuk sesame sendiri pon depan aku,, dah terase macam kaunselor pulak nih.hahahaa

Then aku pegi KLCC usha sandle2 n baju2..tapi priority aku lain so aku terus maju ke Sony untuk cari wireless headphone. Memang ade banyak jenis and cute2 tapi aku takmo semua tu sebab tak sesuai ngan aku yang pakai tudung nih.ye lah aku aku nak sangkut kat celah mana plak, so jenis yang aku nak takde kat situ.

ni cam best en en tapi takley kat kat aku nih nak sangkut tang mane nak sumbat tang mane aku pakai tudung..boley but leceh kankankan
So, even aku dah penat sangat aku g jugak ke Times Square geram sangat tak dapat lagi ape aku nak. Dah la sesat..adeh macam2 kes. Ade apek ni tanye arah kat aku dalam monorail. Aku lg laa tak sure so aku cakap laaa aku tak tahu. Seb bek ade brother nih tolong jawab kan ~ sekali apek tua tu kate kat laki tu "Saya ingat amoi ini olang putih laa" bukan part orang putih tu aku nak stress kan nampak sangat dia perli aku yang itam nih dia kate minah salleh; tapi dia nak perli aku foreigner la konon tu sebab tak tahu jalan kat negara sendiri. CIS.kalau tanya kat kawan2 aku pon semua tahu aku fail bab jalan2 kat KL nih apetah lagi selain KL.huhahhuuhuhu aku siap kene gelak lagi ngan budak2 foreigner sebab diorang yang lagi tahu pasal public transport daripada aku. Dodi punye ayat ular senduk "Are you from here? (m'sia)" hahhahaha bangan giler rasenye T_______T So at the end of the day aku berjaye mendapatkan headphone yang aku nak =)) 

Maybe tak mahal bagi korang tapi agak mendemamkan poket aku which is RM200++ but its worth it.im very sure =)


SO, BYE BYE MY BELOVED FRENS! MAY U GUYS AND GIRLS HAVE SUCH A GREAT HOLIDAYS...!!! NOT TO FORGET ME AND THANKS FOR EVERYTHIN !!!

14 comments:

husin said...

http://fahmi-nik.blogspot.com/... pls...

husin said...

kan dah kena marah

Syera Cullen said...

haha.tawu takpe..

nanti dia balik dia nak ajar aku format sendiri
"its more than easy" ayat basil.hahaha

husin said...

saya leh ajar gak.... senang jer.... install wifi uia leh gak....; tak yah p itd...

Syera Cullen said...

Ye tapi saye ni buta IT kalau buat sendirik mesti tak jadi.So lebey selamat serahkan kepade yang pakar T______T

ANKONEZ said...

like2:)

husin said...

serah kan kepada saya.... hheheheheh

Syera Cullen said...

hahhaha tenkiu ankonez kalau like sile la follow huhuuu

umarmukhtar said...

nice headphone. specs dia cmne?

Syera Cullen said...

tengs umar =) specs?? um senang je,, dye ni portable, kne charge dalam 1jam lebey untuk full tapi so far yang aku guna memang xluak pon battery tak pernah plak kantoi tengah jalan.. Ley men kat lappy, henpon,any media player as long as devices tu ade bluetooth. =)

umarmukhtar said...

sekali charge tahan bpe lame? bass dia ok x? distance bluetooth jauh mana?

Syera Cullen said...

em aku xingat laa tahan bape lame ~ so far aku pakai kat lua xpernah lagi laa batery kantoi. ala kau g jer kat sony centre and tanye..ley testing lagik. aku ni lemah seket bab2 nih, tahu beli jek.huhuuu

umarmukhtar said...

haha. aku tw ko lemah. saje nk test ko. =P anyway, thanks for the info. ^_^

Syera Cullen said...

cis umar..!! hahhaha sokay my pleasure